Produkty spożywcze używane przy produkcji posiłków powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten (przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz), a także produkty pochodne, a także produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (archaidowe) i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pistacje)
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
Dodatkowe alergeny wymienione przez Restaurację "Presto"
- Pestki dyni i słonecznika
- Czosnek, cebula
- Warzywa strączkowe oraz kukurydza
- Pomidory oraz ich przetwory
- Produkty konserwowe (oliwki, papryka peperoni, jalapeno, szparagi, kapary)
- Lody mlekopochodne oraz sorbety owocowe
- Banany, jabłka oraz owocowe cytrusowe
- Napoje alkoholowe zawierające chmiel, zboża, drożdże i glukozę, typu piwo-wino
- Drożdże piekarnicze
Informacja ważna dla klientów nasze restauracji z problemami nietolerancji na alergeny !
*Alergeny występujące z listy